Πλατύς Γιαλός


INFO

 • Μία από τις καλύτερες παραλίες της Κεφαλονιάς, έχει βραβευθεί με την Ευρωπαϊκή Γαλάζια Σημαία. Καταπράσινα πεύκα, πανέμορφα διάφανα τιρκουάζ νερά. Ο Πλατύς Γιαλός είναι προσβάσιμος με αυτοκίνητο και διαθέτει ράμπα για αναπηρικό καροτσάκι ατόμων με κινητικές δυσκολίες, καθώς και χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων.

  more

  Τοποθεσία:

  Λάσση, Αργοστόλι (3χλμ από το κέντρο της πόλης)
  Χωρητικότητα:

  500 θέσεις
  Φιλοξενεί:

  Shorts By The Sea, Features By The Sea

Λιμάνι Αργοστολίου

ΜΠΑΣΤΟΥΝΙ, ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΓΛΥΠΤΗ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΣΚΛΑΒΟ

ΙΝFO

 • Το υπαίθριο θέατρο Γεράσιμος Σκλάβος αποτελεί το νεώτερο πολιτιστικό χώρο του Αργοστολίου σε εξαιρετική τοποθεσία, πάνω στο νερό, δίπλα από τη νέα μαρίνα της πόλης. Φιλοξενεί πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες, παραστάσεις και προβολές ταινιών κατά τους θερινούς μήνες. Ονομάστηκε Γεράσιμος Σκλάβος προσφάτως για να τιμήσει το μεγάλο Κεφαλονίτη γλύπτη καθώς μάλιστα στην είσοδό του το κοσμεί από τον Ιούλιο του 2016 ένα γλυπτό του καλλιτέχνη.

  more

  Τοποθεσία:
  Νέος λιμενοβραχίονας ( Μπαστουνι), Αργοστόλι
  Χωρητικότητα: 200
  ΦΙλοξενεί: Docs By The Sea

Λέπεδα


INFO

 • Μία από τις πιο αξιοσημείωτες και όμορφες παραλίες της Κεφαλονιάς, μοναδική για την κόκκινη και πορτοκαλί άμμο της. Εντυπωσιακοί βράχοι με παράξενα σχήματα συμπληρώνουν σ’ αυτό το μοναδικό τοπίο. Τα Λέπεδα είναι προσβάσιμα με αυτοκίνητο, αλλά επίσης και μέ φέρι που συνδέει το Αργοστόλι με το Ληξούρι.

  more

  Τοποθεσία:
  Ληξούρι (2χλμ νότια από το Ληξούρι)
  Χωρητικότητα:
  200 θέσεις
  Φιλοξενεί:
  ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΟ

To σπίτι του δασκάλου

ΙΝFO

 • Ο χώρος ανήκει στο σύλλογο εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης όπου άλλωστε φιλοξενεί και τα γραφεία του. Είναι ένας χώρος συνάντησης δασκάλων, για εκπαιδευτικά σεμινάρια, ημερίδες και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Στο παρελθόν από εκεί εξέπεμπε ο ραδιοφωνικός σταθμός εκπαιδευτικών, Δαμωδός.

  more

  Τοποθεσία:
  Οδός Ριζοσπαστών, Αργοστόλι
  Χωρητικότητα: 30
  ΦΙλοξενεί:
  Διήμερο Κινηματογραφικό εργαστήρι για παιδιά & εφήβους από τη Βίβιαν Παπαγεωργίου

Ιόνιο Κέντρο Τεχνών
και Πολιτισμού

ΙΝFO

 • Το  Ιόνιο Κέντρο Τεχνών και Πολιτισμού βρίσκεται στα Μεταξάτα της  Λειβαθούς. Έχει σκοπό την προστασία, καλλιέργεια και  προώθηση των Τεχνών, των Επιστημών  της Έρευνας  και του Πολιτισμού. Οι χώροι του φιλοξενούν εκθέσεις και εγκαταστάσεις (installations) νέων και δημιουργικών καλλιτεχνών, καθώς και σεμινάρια (masterclasses) και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Στους χώρους διαμονής του προσφέρει στέγη για εργασία και έρευνα σε καλλιτέχνες.

  more

  Τοποθεσία:
  Μεταξάτα, Λειβαθώ
  Χωρητικότητα: 40
  ΦΙλοξενεί: ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΗΜΑ: Από τη μικρού στη μεγάλου μήκους ταινία
  MASTERCLASS από τον παραγωγό Βασίλη Χρυσανθόπουλο

Κέφαλος,
Δημοτικό Θέατρο Κεφαλονιάς


ΙΝFO

 • Το Δημοτικό Θέατρο Κέφαλος αποτελεί τη μεγαλύτερη θεατρική σκηνή της Κεφαλονιάς. Το θέατρο λειτουργεί από το 1994 αλλά η ιστορία του ξεκινά από τον 19ο αιώνα. Μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, το δημοτικό θέατρο Κέφαλος χρησιμοποιήθηκε για να στεγάσει πρόσφυγες και έκτοτε σταμάτα να φιλοξενεί παραστάσεις. Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου βομβαρδίστηκε και κάηκε ενώ οι σεισμοί του 1953 προξένησαν σοβαρές ζημιές σε όλο το κτίριο. Σήμερα θεωρείται κόσμημα για τους Κεφαλονίτες ενώ έχει φιλοξενήσει παραστάσεις της Κρατικής Ορχήστρας, της Λυρικής Σκηνής, διεθνείς παραγωγές, θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες κορυφαίων δημιουργών.

  more

  Τοποθεσία:
  Πλατεία Βαλλιάνου, Αργοστόλι
  Χωρητικότητα: 500 θέσεις
  ΦΙλοξενεί: Ημερίδα για του σεισμούς του 1953 & Προβολή ντοκιμαντέρ μικρού μήκους

Κτήμα Χαριτάτου


ΙΝFO

 • Το κτήμα Χαριτάτου απλώνεται γύρω από το ιστορικό σπίτι της οικογένειας Χαριτάτου, η οποία έχει ενετικές ρίζες που πάνε πίσω στο 1400. Πολύ πρόσφατα η οικογένεια βρήκε οινικά το δρόμο της σε εμπορική βάση, παράγοντας από το 2012 περίπου 20.000 φιάλες από 40 ιδιόκτητα στρέμματα βιολογικών αμπελώνων (Μαυροδάφνη, Μοσχάτο, Ρομπόλα). Η πλούσια βλάστηση, ο κήπος και η θέα των αμπελώνων του κτήματος Χαριτάτου, συνθέτουν ένα πανέμορφο τοπίο που μετατρέπει σε μοναδική εμπειρία την παρακολούθηση πολιτιστικών εκδηλώσεων.

  more

  Τοποθεσία:
  Κλαδάτα, Ληξούρι
  Χωρητικότητα: 80 θέσεις
  Φιλοξενεί: Προβολή της ταινίας Γνήσιο Αντίγραφο (2010), αφιερωμένη στη μνήμη του Ιρανού σκηνοθέτη Αμπάς Κιαροστάμι

Κήπος του Νάπιερ,
Αργοστόλι


ΙΝFO

 • Ένας μεγάλος κατάφυτος κήπος στο κέντρο του Αργοστολίου, πάνω από την πλατεία Βαλλιάνου.Δημιουργήθηκε επί Αγγλοκρατίας, στις αρχές του 19ου αιώνα, από τον τοποτηρητή της Κεφαλονιάς Νάπιερ, ως ένας χώρος για να παίζουν τα παιδιά του. Τα τελευταία χρόνια λειτουργεί ως δημοτικό άλσος και είναι στη διάθεση ντόπιων και επισκεπτών.

  more

  Τοποθεσία: Πλατεία Βαλλιάνου, Αργοστόλι
  Φιλοξενεί: Έκθεση φωτογραφίας με θέμα την ποίηση του Νίκου Καββαδία